Kozmetikai bőrkezelés fényterápiával

Bőrfeszesítés / bőrfrissítés fényterápiával

TUDNIVALÓK

Bőrfeszesítés / bőrfrissítés fényterápiával

A reggelente a tükörbe vetett pillantás elárulja, hogy a hétköznapok igénybevétele nem múlik el nyomtalanul. Az arc és a nyak korábban feszes bőre megfáradtnak tűnik. A homlok sem olyan sima, mint valaha volt; a szemhéjak elnehezedve lefelé csúsznak.

Mi ennek az oka? A stressz, környezeti hatások, az életmód, genetika – ezek mind befolyásolják bőrünk állapotát, különösen az arcon.

A fiatal bőr titka a rugalmasság. Mint egy gumiszalag, ami bár követi minden mozdulatunkat, utána mindig visszatér az eredeti állapotába. Csakhogy már a 30. évünk betöltése körül elkezd lassan csökkenni a bőr feszessége, a kollagén struktúrák lassú gyengülése miatt. Az eredmény: A bőr fáradtnak és petyhüdtnek tűnik.

 

A lézer hője stimulálja a kötőszövetekben a keratin és elasztin rostokat.

A kezelés célja:

A bőr struktúrájának feszesítése, a ráncok csökkentése, a kisebb ráncok és pigmentfoltok elhalványítása, a pórusok összehúzása.

3-5 kezelés szükséges, 2-3 hetente.

Kerülje a kezeléssel érintett területek közvetlen napfénynek való kitettségét és szolárium használatát legalább 48 óra hosszan és/vagy az egyes kezelések között. Ne használjon olaj-vagy zsírbázisú kozmetikai szereket, és a kezelést követő 24 órában ne végezzen bőrradírozást.

TUDNIVALÓK

Felszíni pigmenthibák kozmetikai kezelése fényterápiával

A felszíni pigmentproblémák számtalan okra visszavezethetőek, mint például a nap, genetikai okok, hormonszintek változása, bőrsérülések vagy betegségek. Az összes tényező közül ugyanakkor a nap okozza a legtöbb problémát.

-Szeplők: Ezek veleszületett barna foltocskák, amelyek mérete a gombostűfejnyitől a lencse nagyságúig terjed, tavasszal és nyáron erőteljesebben jelennek meg az arcon és a felsőtesten. Többnyire genetikai eredetűek. Okuk, hogy a pigment-termelő sejtek a szeplős részeken több melanint termelnek, mint a környező szövetekben. A szeplők többnyire már fiatal korban megjelennek, ezért a leginkább érintettek a fiatal, szőke és vörösesszőke emberek. Télen a szeplők elhalványulnak, vagy teljesen eltűnnek.

– Öregségi foltok, napfoltok: A napfoltok vagy öregségi foltok (Lentigo solaris ill. senilis) barna színű, lencseszerű foltok a kézháton, a kar alsó részén és az arcon. Bármely bőrfelületen előfordulhatnak, ami gyakran van kitéve közvetlen napfénynek. 40 év felettiek körében a napfoltok és az öregségi foltok  gyakoribbak. Az öregségi foltok teljesen ártalmatlanok, és még évek utána sem hajlamosak rosszindulatú elváltozásokra. Az évek során a napsütéstől a pigmentsejtek, az ún. melanociták száma megnövekszik.

 

 

A felszíni vöröses elszíneződések és látható hajszálerek eltüntetése vagy elhalványítása

1-3 kezelés szükséges, 2-4 hetente. 

TUDNIVALÓK

Vöröses elszíneződések kozmetikai kezelése fényterápiával

KUPERÓZIS

Kuperózis esetén kicsi, vérrel teli kapillárisok láthatóak közvetlenül a bőrfelszín alatt. A kuperózis és a pókvénák jelensége egymástól mind megjelenésük, mint eredetük szempontjából megkülönböztethetők.

A kuperózist olyan erek okozzák, amik nem képesek többé összehúzódni. Ezek az erek áttűnnek a bőrön keresztül: bizonyos esetekben jól megkülöböztethetően látszanak, máskor csak vörösesség észlelhető. A kuperózis többnyire a test középső részét érinti (dekoltázs, arc területe), és artériás vér táplálja.

A kuperózis fő okai a genetika, kötőszöveti gyengeség, terhesség, hormonok, életkor és napnak való kitettség. A kuperózis egyenlő arányban fordul elő nők és férfiak körében. A kuperózist legtöbbször szöveti gyengeség okozza.

Magas energiaszintű fénnyel történő kezelés :

A fényterápia felmelegíti és ezáltal elpusztítja ezeket a vénákat. Ezen kívül sikeresen kezelhetőek ezen a módon a vérömlenyek (hemangiómák) is. Az általunk kínált kezelés előnye, hogy célzottan semlegesíti a vénákat, ugyanakkor erősíti a kötőszöveteket!

Rosacea

Ez a betegség krónikus, és különböző fázisai vannak. Kezdetben pirosas foltok jelennek meg az arcon, különösen az ún. pillangó-területen, ami az orr és az orcák, illetve felfelé a homlok, lefelé az áll felé terjedően.

A vöröses elszíneződést többnyire finom hámlás és telangiektáziák kísérik. A telangiektáziák kicsi, folyamatosan meglévő, megnagyobbodott felszíni erek.

Ezeket később a folyadékvisszatartás (ödéma) miatt kitüremkedő pusztulák, kiütések (kis csomók) és párnaszerű duzzanatok követik. Az aknéktól eltérően, a rosacea esetén nincsenek jelen mitesszerek. Amennyiben mitesszerek is megjelennek, elképzelhető, hogy a rosacea vegyes formájáról van szó, ez esetben magát a rosaceát elég nehéz diagnosztizálni. A fényterápia akkor alkalmazható, ha a bőrgyógyász a rosacea enyhe formáját állapította meg.

Az enyhe rosacea kezelésében a magas energiaszintű fényterápia nagyon hasznos.

A fény hullámhosszúságát oly módon határozzuk meg, hogy nagyrészt a megnagyobbodott vénák vörös struktúrái nyeljék el a fényt. Így a felsőbb bőrrétegek és a környező szövetek érintetlenül maradnak.

A kuperózishoz hasonlóan, a vénák itt is megsemmisülnek. A látható vénák pedig eltűnnek. A bőr vörössége egy időre elhalványul.

A felszíni vöröses elszíneződések és látható hajszálerek eltüntetése vagy elhalványítása.

1-3 kezelés szükséges, 2-4 hetente. 

TUDNIVALÓK

A pattanásos (aknés) bőr kozmetikai kezelése fényterápiával

Az akné gyulladásos bőrbetegség, ami fiatalok és idősek esetében egyaránt megjelenhet.

Akne vulgaris (gyulladásos akné)

Ez az aknék leggyakoribb, és szerencsére, a legkevésbé veszélyes formája. Az akné ezen formáján majdnem minden kamasz átesik. A bőr megfelelő tisztítása és a mitesszerek szakszerű eltávolítása segít megelőzni a hegesedést. 

A speciális kék fény reakcióba lép az akné-baktériumokban található porphyrinnel. Ez esetben a gyulladt, faggyús területek helyileg kerülnek melegítésre, így pedig olyan oxigéngyökök jönnek létre, amelyek leküzdik a baktériumokat. Ez jó hatással van a gyulladásra, és elősegíti a bőr megnyugvását. Általában a kezelési terv több, 8-10 alkalmas kezelést tartalmaz.

Az egyes kezelések közötti időszakra (szükség esetén) kozmetikai tisztítást ajánlunk.

Helyi melegítéssel küzdeni az aknét okozó baktériumok ellen.

A kezelésnek antibakteriális és nyugtató hatása egyaránt van, továbbá a bőr tisztábbnak tűnik.

6-10 kezelés szükséges, 1-2 hetente. Súlyosan pattanásos bőr esetében a kezelés hetente egyszer alkalmazható.